Keitä me olemme?

Rantamarjojen yrittäjäpariskuntana toimivat Timo ja Mira Ranta

 

Tilamme historia ulottuu 1960- luvun alkupuolelle, jolloin Timon vanhemmat ovat aloittaneet pienimuotoisesti viljelemään mansikkaa. Seitsemän vuosikymmentä myöhemmin toiminta on laajentunut huomattavasti, mutta tila on yhä ensisijaisesti perheyritys.


 

Muutamia vuosikymmeniä viljelimme ainoastaan avomaalla mansikkaa ja hernettä, sitten myös vadelmaa pienimuotoisesti.

Marjanviljelyn kehittyessä lähdimme investoimaan voimakkaasti kasvutunneleihin avomaanviljelyn ohella. Ensin tunneleita oli vain muutamia, tällä hetkellä jo yli 90 kappaletta. Kasvutunneleissa kasvaa pääosin mansikkaa ja vadelmaa, lisäksi myös pienellä alalla mustaherukkaa. Avomaallakin kasvaa yhä mansikkaa 25 hehtaarin alueella, hernettä noin 50 hehtaaria.

Syy, miksi lähdimme kehittämään toimintaamme kasvutunneleihin, oli ensisijaisesti kasvukauden pidentäminen ja marjojen laadun parantaminen. Satokausi alkaa sääoloista riippuen pääsääntöisesti toukokuun loppupuolella ja jatkuu pitkälle syyskuuhun.

 

Kesällä tilallamme on kuhinaa, kun poimijoita on kerrallan jopa yli 200 henkeä. Lisäksi noin 80 ihmistä työllistyy autonkuljettajina, pakkaamossa ja marjanmyyjinä.

Monet tilamme työntekijöistä ovat työskennelleet meillä jo vuosia, ja ovat tulleet meille hyvin tutuiksi. Lisäksi myös muutamat lapsistamme ovat mukana tilan toiminnassa erilaisissa työtehtävissä.